Legyen rend a  játszótereken (is)!

Legyen rend a játszótereken (is)!

2021. július 13. 16:00

A hétvégén kisebb felbolydulást keltett a közösségi médiában arról az idős házaspárról szóló poszt, akik a Gyenes Mihály téri játszótéren takarítottak, mert szégyellték Németországból érkező unokájuk előtt az ottani állapotokat. Ki is emelte a posztoló a Városüzemeltetési Kft. felelősségét a témával kapcsolatban.

Részletek
SOS - Egy vödör vízzel az extrém szárazság ellen!

SOS - Egy vödör vízzel az extrém szárazság ellen!

2021. július 8. 14:51

A klímaváltozás hatásai a városokban fokozottabban érvényesülnek. A hatalmas aszfaltozott területek és a népsűrűség miatt magasabb az átlaghőmérséklet, a növényeket is gyakrabban éri hősokk. A homokhátságon kb. évi 450-480 mm csapadék esik, ami elegendő lenne a növények életben tartására, de a hirtelen nagy tömegben lezúduló záporokból származó vízmennyiség jelentős része jelenleg elvész. (Akit mélyebben érdekel a téma nézze meg  Dr. habil. Hoyk Edit, az NJE egyetemi docensének „Klímaváltozás és városok” című előadását itt – CédrusNet Kecskemét Szenior Akadémia) Előremutató a kivitelezés alatt álló Széchenyi sétányi beruházás, ahol már esővízgyűjtő-tartály fogja segíteni a növényzet locsolását.

Részletek
Útkarbantartás a Kodály Zoltán téren

Útkarbantartás a Kodály Zoltán téren

2021. június 21. 09:00

2021.06.21-től július 2-ig 7.00-17.00 között útkarbantartási munkálatokat végzünk a Kodály Zoltán téren, a Rákóczi úti kereszteződéstől a buszpályaudvarig. A karbantartás ideje alatt szakaszos félpályás útlezárás lesz érvényben.  Köszönjük türelmüket, kérjük vezessenek óvatosan!

Részletek

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások