KVU hírek 2021. május 10. 12:13

Madarak és fák

Képgaléria
Madarak és fák
Látott már őszapó fészket? A Szarvas téri tereprendezéskor munkatársaink egy mesterien megalkotott fészekre figyeltek fel az egyik bokornál.

Egy őszapó család otthonát találták meg. Ez a kedves, társaságkedvelő kismadár teljesen zárt lakot épít, amelybe csupán egy pici nyílás vezet be. A pihékkel megtöltött puha otthonban nevelkednek az őszapó fiókák, akik hamarosan kiröppennek. A téren már csak ez az egyetlen bokor maradt a helyén. Úgy döntöttünk, a tereprendezéssel feltétlenül megvárjuk, amíg a madárcsalád apraja-nagyja távozik.

A Szarvas tér megújítása során megmaradnak a most virágokban pompázó, hatalmas, árnyas gesztenyefák és hársfák is. Az egyik szegletben álldogál egy igen beteg fűzfa, amit mindenképpen szeretnénk megmenteni. A napokban növényvédelmi szakember vizsgálja meg, és előírásainak megfelelő ápolásban részesül majd, hogy tovább gyönyörködhessünk benne.

A tér újjáépítése némi rombolással jár ugyan, de a fenti példákból is látható, hogy ez nem pusztítást jelent. Ma a madarak és fák napja van. A KVÜ munkatársai az élőlények megóvásának, a környezetvédelem fontosságának tudatában végzik munkájukat.

Sajnos őszapó madárkát nem sikerült lencsevégre kapni, de a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapjáról becsempésztünk róla egy képet a képsorba. (Papp László fotója, forrás: https://www.mme.hu/magyarorszagmadarai/madaradatbazis-aegcau)

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások