KVU hírek 2018. február 23. 10:14

Tájékoztató a QR-kódokkal kapcsolatban

Minden „Kecskeméti Lapok” kiadványban találni fognak egy QR-kódot, amelynek segítségével egy szempillantás alatt megnézhetik merre dolgozunk, hol nyírunk füvet, hol javítunk utat. A QR kódokkal kapcsolatos hasznos tudnivalókról szeretnénk ezúton tájékoztatni Önöket.

qr-kód

A manapság igen elterjedt QR-kódok különféle termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat tárolnak, de akár névjegykártya információk is kódolhatók ilyen módon. Előnye, hogy billentyűzet használata nélkül gyorsan és pontosan juthatunk a kívánt információhoz.

Mindhárom mobiltelefon operációs rendszerhez tölthető le ingyenes QR-kód olvasó. Windows telefon esetében a „STORE”, iOS esetében az „App Store”, Android esetében a „Play áruház” ikon indítja a letöltő helyet, ahol a kereső ablakba „QR kód” szöveg beírása és a keresés elindítása után lehet választani a különböző programok közül.

Letöltés és telepítés után egy új ikon települ a telefon valamelyik ablakába, ezzel olvasható be a kód. Célszerűen a hátlapi kamerát használjuk. A képernyőn egy keretet fogunk látni, ezen belülre kell a kódot „navigálni”, ezt a telefon előre-hátra illetve oldal irányú mozgatásával érjük el. Ha a kód a kereten belül van, próbáljuk rezgésmentesen tartani a készüléket és várjuk meg, amíg a beolvasás megtörténik. Ez általában még az egy másodpercet sem éri el. Ezt követően a kód tartalmától függő üzenetet olvashatunk, mint pl. meg kívánja-e nyitni a webhelyet, vagy tárolja-e a beolvasott névjegyet, stb.

Esetünkben a QR-kód olvasó azt kérdezi majd, hogy meg kívánja-e nyitni a honlapot. Válassza az igen-t, majd válassza ki melyik munkanem érdekli és máris olvashatja a részleteket. Kellemes böngészést!

A koronavírusra való tekintettel a heti tervek közlése átmenetileg szünetel.

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

 • Cím: 6000 Kecskemét, Béke fasor 71/a.
 • Központi telefonszám: 06 76 500 606
 • E-mail: titkarsag@kvu.hu
 • Városüzemeltetés:
  bejelentes@kvu.hu

  Kátyúvonal: 06 80 630-144
  Ügyfélfogadás:
  hétfő-péntek: 8.00-15.00
 • Temetőgazdálkodás: info@koztemetokecskemet.hu
  06 76 500 605
  Ügyfélfogadás:
  hétfő-péntek: 7.30-15.50
 • Adószám: 25817580-2-03
 • Cégjegyzékszám: 03-09-130192
 • Bankszámlaszám: 11732002-21431142

Hivatkozások