KVU hírek 2021. április 29. 15:00

A zöldhulladék is hulladék!

Sokan serénykednek kertjeik rendbetételén, és sok tevékeny lakóközösség gondozza példaértékűen környezetét. A keletkező zöldhulladék kezelése azonban nem mindenhol megoldott, vagy egyértelmű. Egy biztos: a közterületre kihelyezett zöldhulladék – nem szabályos, illegális.

A saját kertből, illetve az ingatlan környékéről összetakarított zöldhulladékot a DTKH a közszolgáltatási szerződés keretein belül rendszeresen elszállítja, ha adott napon az előírásoknak megfelelően van kihelyezve (részleteket lásd: http://dtkh.hu/sites/default/files/kecskemet_tajekoztato_2021.pdf). A lakóközösségek közös képviselőjükön keresztül igényelhetnek nagyobb mennyiségű zöldzsákot a zöldhulladék összegyűjtéséhez, amelyet a szállítás napján a gyűjtőhelyre kihelyezve a szolgáltató elszállít.

Nagyobb mennyiségű zöldhulladék ingyenes elhelyezésére más lehetőség is van.  A Bácsvíz Zrt. Komposztáló Üzeme kizárólag biológiailag lebomló fás és lágyszárú növényi hulladékot szinte korlátlan mennyiségben befogad, de szigorúan csak ömlesztve, nem zsákolva, nem összekötegelve, és minden egyéb hulladéktól mentesen. Cím: Kecskemét Mindszenti krt. 36. Telefon: +36 70 507-4054 A zöld hulladékot nyitvatartási időben: hétfőtől csütörtökig 7 és 14 óra között, pénteken pedig 12 óráig szállíthatják be. Ebből készül az esszenciális mikroelemeket tartalmazó Hírös Komposzt.

Mindenféle hulladék elhelyezésére van szabályos mód Kecskeméten – éljünk vele és legyen rendezettebb városunk!

Videó forrása: Kecskeméti Televízió Youtube csatornája

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások