KVU hírek 2021. március 25. 00:00

Fertőtlenítés közterületeken

Fertőtlenítés közterületeken
A SARS-CoV-2 koronavírus elleni védekezés keretein belül a ma éjjel (2021. március 25.) kezdődő fertőtlenítést, polgármesteri rendelkezés alapján, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi.

Fertőtlenítésre kerülnek az utasvárók, a játszóterek, a játszótéri eszközök és az utcabútorok, amelyek az eljárást követő reggeltől ugyanúgy, rendeltetésszerűen használhatók.

 Az alkalmazott szer a NANOSEPT® egy innovatív, nanotechnológiával előállított, biocid engedéllyel rendelkező illatosított felületfertőtlenítő szer koncentrátum, mely széles antimikrobás hatásspektrummal (baktericid, fungicid, sporocid, tuberkulocid, virucid) rendelkezve hatékonyan képes a kórokozók elpusztítására. A NANOSEPT® aktív hatóanyaga a nem-ionos tenzid, a hidrogén peroxid (5%) és az ezüst kolloid (<0.05%). A nem-ionos tenzid tisztít, a hidrogén peroxid azonnali antimikrobás hatást fejt széles spektrumban, az ezüst kolloid pedig a felületekre tapadva akár több napon keresztül biztosítják az antimikrobás hatást. Cito- és ökotoxicitása alacsony, nem káros az emberi szervezetre és használatuk után nem marad mérgező vegyület a környezetben. (forrás: NANOSEPT® Nanobakt Vegyipari Fejlesztő és Gyártó Kft. www.nanobakt.hu)

A fertőtlenítés a belvárosban kezdődik, innen halad a külső városrészek felé. Kedvező időjárási feltételek mellett a feladatot a tervek szerint szombat reggel fejezik be, és jövő héten, a húsvéti ünnepek előtt, megismétlik.

Tájékoztatásul közöljük azt is, hogy a tervszerű tavaszi növényvédelmi permetezési munka sikeresen lezárult. 

(fotó: hiros.hu – Banczik Róbert)

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások