KVU hírek 2021. február 11. 08:30 Forrás: hiros.hu

VISSZATÉRT A TÉL – FIGYELJÜNK A SÍKOSSÁGMENTESÍTÉSRE

Képgaléria
VISSZATÉRT A TÉL – FIGYELJÜNK A SÍKOSSÁGMENTESÍTÉSRE
Hajnal óta folyamatosan dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai és alvállalkozói az utak síkosságmentesítésén. Kérjük szíves türelmüket, vezessenek óvatosan!

A járdák esetében a 9/2014-es önkormányzati rendelet írja elő, hogy saját ingatlana előtt minden tulajdonos köteles gondoskodni a megfelelő síkosságmentesítésről.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra is, hogy a 346/2008. (XII. 30.) Kormányrendelet értelmében 2010. szeptember 1-jétől csak olyan anyag szórható a járdára, amelyik nem veszélyezteti a fás szárú növény egészségét; fák és bokrok közelében nátrium-klorid-tartalmú, azaz hagyományos sót tilos használni. Ez egyúttal a járda burkolatának védelme szempontjából is fontos. A homok, a hamu, a fűrészpor a legegyszerűbb megoldás, de kiskereskedelemben kaphatóak a környezetbarát síkosságmentesítő szerek. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft által alkalmazott magas kálium és magnézium tartalmú szerek a talajba jutva műtrágyaként szolgálnak a növényzet számára.

Ha az épületben üzlet működik, a hó és a jég eltüntetése nyitvatartási időben a bolt használójának, minden más időpontban a (társas)háznak a feladata. A síkosságmentesítést naponta legkésőbb reggel 8 óráig kell befejezni, ha napközben újból jeges vagy havas lesz a járda, meg kell ismételni.
A járdatakarítás elmulasztása miatt bekövetkező balesetekért az ingatlan tulajdonosai egyetemlegesen felelnek, a kártérítési kötelezettség alól a síkosságra vagy a jegesedésre figyelmeztető táblák kihelyezése sem menti fel a lakóközösséget.
Vigyázzuk egymásra és környezetünkre!

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások