KVU hírek 2022. október 10. 15:15

Lejáró sírhelyek

Lejáró sírhelyek
A KVÜ Nonprofit Kft. temetőgazdálkodási részlegének a kezelésében található 2022. évi lejárati idővel rendelkező temetési helyek – ideértve a (jellemzően 1997-ben betemetett, illetve újraváltott) hagyományos sírokat, valamint a (jellemzően 2012-ben betemetett, illetve újraváltott) urnafülkék kegyeleti idejének meghosszabbítására hívja fel a figyelmet.

A sírhelyek lejárati évében a sírhely felett rendelkező postai úton értesítést kap, valamint szeptember-októberben az adott sírjelek figyelmeztető jelölést kapnak. A temetkezési törvény szerint 1 év türelmi idő áll rendelkezésre az újraváltásra. A 25 év hosszú idő, könnyen figyelmen kívülre kerülhet az ezzel kapcsolatos kötelezettség, így Társaságunk 5 évet biztosít a meghosszabbításra. Külön jelzést kap a 2022. évi lejáratú sírhely (fehér címke) és külön a 2017. évben lejárt. (piros címke)

Amennyiben a piros címkével jelölt sírokat halottak napja időszakában, illetve év végéig ismételten nem váltja meg hozzátartozó, úgy ezen sírok újraértékesíthetővé válnak.

A koporsós sírhelyek lejárati ideje – eltérő rendelkezés hiányában – az utolsó koporsós temetéstől számított 25 év. A sírokba történő urna, illetve exhuma maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg.

Az urnafülkék esetén – eltérő megállapodás hiányában – az első megváltástól számít a 10 éves használati idő, sírbolt, kripta esetén pedig 60 év. (a temető 1964. május 1-ji nyitásakor épült kripták megváltási ideje még 100 évre szólt, így a kecskeméti köztemetőben lejárt kegyeleti idejű sírbolt nincs)

Évente 1000-1100 értesítő levelet írnak meg a temető ügyfélszolgálatán dolgozó kolleganők. Ebből sajnos a fele visszaérkezik a „cím ismeretlen” jelzéssel. Éppen ezért annak érdekében, hogy minél több tájékoztató levél célba érjen, kérünk mindig minden temetőlátogatót, hogy levelezési címének változásáról társaságunk temető ügyfélszolgálatát értesítse.

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások