KVU hírek 2021. november 18. 14:38

Jöhet a tél - felkészültünk!

November 15-től a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és alvállalkozójának eszköz és gép arzenálja készen áll a hó- és síkosságmentesítésre.

Folyamatosan figyeljük az időjárás alakulását és amennyiben azt az aktuális viszonyok megkövetelik, rövid időn belül indulunk, hogy elhárítsuk a veszélyt. A városunkon áthaladó számozott országos közutak a Magyar Közút Zrt. fenntartásában vannak, ezeken ők végzik a hó- és síkosságmentesítést.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a „9/2014. (IV. 24.) számú önkormányzati rendelet a köztisztaságról és a hulladékgazdálkodásról” szerint minden ingatlantulajdonos köteles ingatlana előtti járdaszakaszt hó- és síkosságmentesíteni.

A 346/2008. (XII. 30.) Kormányrendelet értelmében pedig csak olyan anyag szórható a járdára, amelyik nem veszélyezteti a fás szárú növény egészségét.

Fák és bokrok közelében nátrium-klorid-tartalmú, azaz hagyományos SÓT TILOS használni. Ez egyúttal a járda burkolatának védelme szempontjából is fontos.

A homok, a hamu, a fűrészpor a legegyszerűbb megoldás, de kiskereskedelemben is kaphatók egyéb környezetbarát síkosságmentesítő szerek.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. által járdafelületeken alkalmazott magas kálium és magnézium tartalmú szerek a talajba jutva műtrágyaként szolgálnak a növényzet számára.

Kövessen minket a Facebookon is!

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban


Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások