Változások a temetkezési közszolgáltatással kapcsolatban

A temetkezési közszolgáltatással kapcsolatban Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs a 48/2020. (III.24.) határozatot hozta, mely alapján

- A temetkezési közszolgáltatás folyamatos működésének fenntartása érdekében kéri az elhunytak hozzátartozóit, hogy a temetés egyeztetését a közszolgáltatónál előzetesen telefonon kezdeményezzék, a temetések konkrét megrendelése során pedig családonként lehetőleg 1 fő vegyen részt.

- Temetkezések online megrendelésének folyamatos kiépítése.

- A temetési szertartáson csak a legközelebbi hozzátartozók jelenjenek meg. Az Operatív Törzs úgy dönt, hogy a ravatalozóban egyidejűleg maximum 10 fő tartózkodhat.

- A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. által működtetett temetőkben a gyászszertartásokra minden jelenlévőnek maszkot és gumikesztyűt kell biztosítani, amint a közszolgáltató beszerezte a szükséges egyszer használatos eszközöket. A gyászolóknak a maszkot és a gumikesztyűt kötelezően használniuk kell.

- Úgy dönt, hogy a gyászszertartást vezető egyházi vagy polgári személynek a szertartás legelején fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy a gyászolók lehetőség szerint tartsák meg a járványügyileg javasolt 2 méteres távolságot, a szertartás végén pedig kerüljék a szokásos, közvetlen érintkezéssel történő részvétnyilvánítást.

Javasolja a nem önkormányzati fenntartású temetőkben a fenti intézkedések bevezetését.

Szemereyné Pataki Klaudia, KMJV polgármestere

Közlemény a Kecskeméti Köztemető egyes sírhelyeinek a felújításával kapcsolatban

Adatok, elérhetőségek

Hivatkozások